FN Klimachefs sidste chance for modspil til USA

1. juni 2010 · Kl. 13:36 Nyhed

Den internationale sammenslutning af græsrodsmiljøaktivister, Friends of The Earth International, advarer om, at FN skal være parat til at være dristig og retfærdig for at kunne undgå en gen-tagelse af USA’s tyranniserende taktikker, der i december kastede en skygge over COP15. Taktikker, der trængte verden op i en krog i elvte time, og som fremtvang et svagt, ueffektivt forlig, som ikke vil hjælpe med at afværge katastrofale klimaændringer.

Det er dog ikke kun Yvo de Boer, der har en stor opgave foran sig. Også den danske EU-klimakommissær, Connie Hedegaard, skal på prøve i de kommende forhandlinger.

“Connie Hedegaard har vist, at hun er parat til at skubbe EU i den rigtige retning ved at kræve nedskæringer i udledningen på 30 procent inden 2020. Men selv 30 procents nedskæringer inden 2020 bringer os kun en del af vejen," siger David Heller, Climate Justice and Energy Campaigner hos Friends of the Earth Europe.

"Nedskæringer i udledningerne på mindst 40 procent – uden kvotekøb – er det minimumskrav, som EU er nødt til at indfri for at have gjort sin del. Det er ikke kun muligt, men også overkommeligt og nødvendigt. Det fastslår ny forskning fra Friends of The Earth med al tydelighed. Nu er den nye klimakommissær nødt til virkelig at give sig i kast med de magtfulde europæiske lobbyorganisationer, der hindrer fremskridt,” siger David Heller.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!