EU’s plan for at inkludere LULUCF i klimamålene er uambitiøs

Landbrugsjorden bør ophobe kulstof – det er ikke tilstrækkeligt at mindske tabet

  • Udgivet

Landbruget belaster klimaet mere end mange tror

Lattergas, metan, kulstofbalancen i jorden og energiforbruget til maskiner og bygninger medfører udledning af klimagasser fra landbruget.

  • Udgivet
Notat

Landbruget står for en tredjedel af Danmarks belastning af klimaet

Lattergas, metan, kulstofbalancen i jorden og energiforbruget til maskiner og bygninger medfører udledning af klimagasser fra landbruget.

  • 21. april 2017
Notat

EU’s plan for at inkludere LULUCF i klimamålene er uambitiøs

Europa-Kommissionen har foreslået, at kulstofkredsløbet i jord og biomasse skal reguleres af hensyn til klimaet.

  • 21. april 2017

Folkets klimamarch København

For at ændre alt, har vi brug for alle

  • Christiansborg

VÆR MED til en mangfoldig og smuk event i København hvor vi sætter en tyk streg under vores krav om ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed! 

Den 29. April 2017 er dagen hvor Trump har siddet 100 dage som et symbol på en global tendens mod stigende ulighed, fremmedhad, og hensynsløs udnyttelse naturressourcer til skade for klimaet, miljøet og almindelige menneskers livsmuligheder. Vær med når vi gør det til en dag hvor en global græsrodsbevægelse vokser sammen og samles om fredelig modstand.

Frem mod den 29. April vil vi opbygge momentum og engagement via Pre-Events som arrangeres uafhængigt af, men i solidaritet med, marchen. Vi vil løbende indformere om disse pre-events her på siden. Skriv til info@klimamarchkbh.com hvis du vil arrangere et Pre-Event.

Følg Folkets Klimamarch København på Facebook for at få nyheder og information om marchen.

Folkets Klimamarch 2017 arrangeres et lille netværk af borgere med forskellig baggrund og erfaring med græsrodsarbejde og mobilisering. Marchen støttes af en voksende gruppe af organisationer som alle arbejder for ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

Organisationer der ønsker at støtte offentligt op om marchen kan skrive til: info@klimamarchkbh.com

www.klimamarchkbh.com - i solidaritet med “People’s Climate Movement” 2017 Global Day of Action 

Klima

Paribas sagsøger Friends of the Earth

Den franske multinationale bank- og finanskoncern sagsøger Florent Compain fra Amis de la Terra, Friends of the Earth Frankrig, for at deltage i en fredelig aktion før COP 21 i november 2015.

  • 15. marts 2017
EU

Klimaregulering af luftfart

Det er en kendsgerning, at luftfarten bidrager til store udledninger af miljø- og klimaskadelige gasser og at disse udledninger i lyset af øget luftfart er i katastrofal stigning.

  • 17. februar 2017
Handel

TTIP-kritik taget som gidsel

For tiden må man ligge øre til, at hvis man kritiserer TTIP og EU’s handelspolitik hjælper man autoritære skikkelser som Putin og Trump. Men at TTIP er udfordret, og aftaler som CETA og TiSA er kommet på dagsordenen, er en sejr båret af kampen for bæredygtighed, lighed og demokrati – i fuldstændig modsætning til Putin og Trumps dagsordener.

  • 11. januar 2017
Flygtninge

Gense event om klima- og miljøflygtninge - og Europas ansvar

Hvordan forebygger vi, at flere og flere mennesker må migrere, fordi det land de er afhængige af er under stigende pres? Og hvilken rolle spiller land grabbing og EU-politikkerne i at øge presset? Det belyste NOAH d. 23. november i Europa-Huset i København.

  • 15. december 2016
COP 22

Parisaftalens mangler er ikke rettet

COP22 er slut- Parisaftalens mangler er ikke rettet

  • 21. november 2016
Tilmelding til Klima