NOAH's Klimakampagne Giv et klimaløfte og stil krav til regeringen

Deltag i kampagnen – miljøet og naturen har brug for dig

14. september 2006 · Kl. 15:14 Nyhed

Klimaændringer er en realitet!
Klimaændringer er den største trussel mod vores planet. Afbrænding af kul, olie og gas, men også intensivt landbrug og fældning af skov forurener alt sammen atmosfæren med drivhusgasser, som gør planeten varmere.

I takt med at den globale gennemsnitstemperatur stiger, vil antallet af voldsomme vejrbegivenheder med oversvømmelse, storm, hedebølge, mudderskred og tørke øges. Stigende havniveau vil fjerne lavtliggende lande som f.eks. Maldiverne fra Jordens overflade. WHO rapporterer, at 150.000 mennesker dør hvert år som resultat af klimaændringer.

U-landene rammes først og hårdest, men Europa vil også blive påvirket. Hedebølgen i 2003 og de nylige oversvømmelser i det centrale Europa kan blive almindelige begivenheder om kun få årtier.

Hvad skal vi gøre: Skære ned på udledningerne af drivhusgasser ved først og fremmest at stoppe spild af energi og producere energi med sol, vind og biomasse i stedet for med kul, olie og gas. Generelt forbruge mindre.

Deltag i kampagnen. Hjælp med at redde det globale klima! Tilbyd dit personlige klima-løfte og stil krav til regeringen i dag! 

jeg lover

Op til de kommende internationale klimaforhandlinger i Nairobi, Kenya vil vi sende dit Klima-løfte til regeringen ved at lægge det ind i et fotogalleri med tusindvis af mennesker fra Europa, der er villige til at kæmpe mod klimaændringerne. Vi sender breve til og mødes med de relevante politikere, ministre og kommissærer for at gøre dem opmærksomme på, at vi er mange der selv er parate til at gøre noget ved klimaændringerne og kræver derfor, at nu er deres tur til for alvor at handle.

Læs mere om klima, klimaforandringer og klimapolitik her

Bestil undervisningshæftet ”Den globale hedetur” (enkelteks. 20 kr., 30 stk. klassesæt inkl. lærervejledning 400 kr. inkl. moms ekskl.forsendelse) her.

Hvad er et “Klima-løfte”?

jeg loverDu tilbyder noget, som du vil gøre - og kræver til gengæld af regeringen, det du mener den skal gøre for at tackle klimaændringerne. 

Du kan give dit løfte ved at besøge NOAH's klima-telt med klimaudstilling og klimaløfteaktiviteter,
der rejser landet rundt med Energiens Road Show i september og oktober
http://www.energiensroadshow.dk/ 

København 
Kongens Nytorv, d. 4. og 5. sep.

Odense 
Kongens Have d. 7. og 8. sep.

Kolding 

Vestertorv, d. 11. og 12. sep.

Århus 
Storetorv, Århus C d. 14. og 15. sep.

Randers 
Ved Randers Regnskov, 18. og 19. sep.

Aalborg 
C.W. Obels Plads, d. 21. og 22. sep.

Køge 
Torvet i Køge d. 25. og 26. sep.

Nykøbing Lolland-Falster 
Torvet d. 28. og 29. sep.

Næstved 
Axeltorv d. 2. og 3. okt.

Hillerød 
ved Slotssøen d. 5. og 6. okt.

Benyt klima-postkortet som fås på NOAH´s Sekretariat 35361212, noah@noah.dk

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!