Stop investeringer i miljøødelæggelse! Pensionen forgylder alderdommen - og ødelægger klima og miljø

Danske pensionskasser støtter investeringer i udvinding af olie fra tjæresand. Pensionskasser må presses til at droppe investeringer i selskaber, som ødelægger miljøet.

27. marts 2010 · Kl. 11:59 Nyhed

DU kan påvirke din pensionskasse. Brug dette link: Fairpensions eller send en email til din pensionskasse eller få emnet på dagsordenen ved en generalforsamling.

Se listen over danske pensionskasser med investeringer i uansvarlige selskaber her:

ATP , Danica Pension , PKA , PFA Pension , Sampension

Der er masser af investeringsmuligheder i vedvarende energi og miljøteknologi.

Skal din pension bygge på afkast fra ødelæggelse af miljøet?

Hvad vil du helst have? 100 kr. mere i pension eller en ren verden til dine børnebørn?

Udvinding af olie fra tjæresand medfører stor forurening og medfører tre gange så store CO2-udledninger, som råolie. Udvindingen i Canada medfører også et enormt vandforbrug. Det sidste betyder også masser af forurenet vand, som truer miljøet og lokale beboeres sundhed.

Dertil kommer, at man fælder den oprindelige skov. Den såkaldte boreale skov i Canada udgør ¼ af Jordens oprindelige skov, og industrien er nu i gang med at ødelægge et område, der er fire gange så stort som Danmark.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!