Øko-Tex 100 "Øko"-mærke vildleder forbrugerne

27. marts 2010 · Kl. 11:58 Nyhed

NOAH Landbrug og Fødevarer har klaget til Forbrugerombudsmanden over mærket 'Tiltro til tekstiler' for falsk markedsføring. Teknologisk Institut, der administerer mærket i Danmark, betegner også mærket som 'Øko-Tex 100', og det er falsk varebetegnelse, da mærket intet har at gøre med økologi.

'Øko-Tex 100' er et sundhedsmærke, der også forsøger at profilere sig som et miljømærke. Altså et sundhedsmærke, der lader os tro, at vi ud over at beskytte os selv mod sundhedsfarlige stoffer også beskytter miljøet mod miljøskadelige stoffer.

”Øko-” er en betegnelse, som langt de fleste forbinder med økologi. Eftersom 'Øko-Tex 100'-mærket ikke har noget med økologi at gøre, er betegnelsen vildledende for forbrugerne. NOAH Landbrug og Fødevarer har klaget til Forbrugerombudsmanden og mener det vil være passende, at mærket betegnes med et andet navn, der er i overensstemmelse med mærkets funktion: At beskytte forbrugeren – ikke miljøet.

Læs hele klagen til Forbugerombudsmanden her:

okotex100.pdf

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!