Beskyt bier og bønder

Europæisk borgerinitiativ Beskyt bier og bønder

Indsamlingen af underskrifter er slut. Det lykkedes! Vi fik næsten 1,2 millioner underskrifter … wouw ... Lige nu er de nationale myndigheder i gang med at validere de indsendte underskrifter, så vi er ikke sikre endnu på de krævede en million underskrifter. Tak for din støtte! Den har givet os en fornem margin.

23. januar 2020 · Kl. 15:31 Nyhed

Europæiske landbrug befinder sig i et spor, som ender blindt. Landbrugspolitik, der ensidigt fokuserer på at øge udbyttet gennem giftige kemikalier, har bragt økosystemer på randen af sammenbrud. Den biologiske mangfoldighed forsvinder – dermed trues fremtidens mad, livskvalitet, sundhed og miljø. Det er nemlig i sidste ende den biologiske mangfoldighed, som sikrer vores fødevaresystemer.

Konsekvenserne for naturen er katastrofale: Bier, sommerfugle og andre insekter forsvinder fra markerne. Fugle, som tidligere var udbredte på landet, er der ikke længere. Vores vandløb og floder forurenes, og vi udsættes for en daglig cocktail af pesticider i vores mad.

Hvis du skriver under, støtter du:

  • en udfasning af syntetiske pesticider i EU’s landbrug med 80 procent inden 2030. De farligste udfases først, og landbruget skal være helt uden syntetiske stoffer inden 2035
  • genopretning af de naturlige økosystemer i landbrugsarealerne, så landbruget bliver et middel til at genopbygge biodiversiteten
  • reform af landbruget ved at prioritere små, mangfoldige og bæredygtige bedrifter, støtte en hurtig stigning i regenerative landbrug og økologisk dyrkning samt fremme uafhængig uddannelse og forskning i pesticid- og GMO-frit landbrugsdrift.

Du kan læse mere om det europæiske borgerinitiativwww.savebeesandfarmers.eu.

 

EN

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!