COP15 København bliver oversvømmet

10. december 2009 · Kl. 12:22 Nyhed

Den globale opvarmning får verdenshavene til at stige, og allerede på lørdag kan effekten mærkes i København Friends of the Earth aktionerer for klimaretfærdighed.

Få dage før verdens statsledere kommer til København i deres private fly, vil en menneskelig flodbølge med 3- 4.000 mennesker lørdag den 12. december symbolsk pege på en af konsekvenserne af den globale opvarmning – og protestere mod at de rige lande køber sig fri fra deres ansvar.

Aktivister fra hele verden vil oversvømme Københavns gader med kravet om klimaretfærdighed, når demonstrationen The Flood for Climate Justice starter på Halmtorvet lørdag den 12. december kl. 10.

Den danske miljøbevægelse NOAH og deres internationale netværk Friends of the Earth International står bag demonstrationen, og de har et klart budskab til regeringslederne.

"Vi demonstrerer for at sætte fokus på klimaretfærdighed. Vi vil have politikerne til at stoppe offsetting og i stedet sætte fokus på rigtige reduktioner af CO2-udledningen i deres egne lande," fortæller Line Kirk fra miljøbevægelsen NOAH.

Offsetting er en betegnelse for de rige landes handel med CO2-udledning. For at overholde egne forpligtelser til CO2-reduktioner kan rige lande købe sig til en højere udledning af drivhusgasser ved at finansiere projekter hos mindre udviklede lande.

"Det handler om at tage ansvar for den historiske klimagæld, som de rige lande har til u-landene. Vesten skal være med til at finansiere en bæredygtig udvikling i de fattige lande. Det er helt afgørende, hvis vi skal forhindre de mest ødelæggende følger af global opvarmning på jorden," mener Line Kirk, der gerne ser meget mere fokus på energibesparelser og vedvarende energi og at få standset skovrydningen.

The Flood starter kl. 10.00 ved Halmtorvet og slutter med et gadeteater på Christiansborg Slotsplads omkring kl. 12.00.

Herefter vil en stor demonstration, der er anbefalet af mere end 500 danske og udenlandske organisationer, begynde ved Christiansborg kl. 13 og gå til Bella Center.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationsmedarbejder Rikke Rasmussen 21 68 18 05 eller Line Kirk 20 76 55 09

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!