Stop TTIP

Handelsaftale Hvad gør vi ved TTIP?

19. januar 2015 · Kl. 11:59 Nyhed

Der er masser af gode grunde til at være bekymret for handels- og investeringsaftalen TTIP mellem EU og USA (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Regler for fødevarer, kemikalier, uddannelse, sundhed, og selv faglige rettigheder, er i spil. Og med forslaget om at give amerikanske virksomheder mulighed for at angribe love og regler ved internationale særdomstole bliver TTIP decideret udemokratisk.

Har du lyst til at bidrage til arbejdet omkring TTIP, så kom til vores åbne møde lørdag d. 24. januar. Alle, som er interesseret i at gå aktivt ind i sagen, er velkomne. Mødet arrangeres af TTIP-Netværket, som består af en række organisationer og enkeltpersoner, der allerede arbejder kritisk med TTIP.

Lørdag den 24. januar kl. 13-18
3F MJBF’s lokaler
Mølle Allé 26, 2. sal, Valby

Tilmelding her.

OBS: Tilmeldte i perioden 4. januar – 15. januar er ikke registreret pga. teknisk fejl. Vi modtager meget disse tilmeldinger igen. Til gengæld har vi fået større lokaler, så der skal nok være plads til alle tilmeldte.

Arr: TTIP-netværket med støtte fra Afrika Kontakt, NOAH, Greenpeace, ATTAC-Danmark, Det Økologiske Råd, Oplysningsforbundet May Day, Aktionsgruppen Arbejdere, Akademikere m. fl

Foreløbigt program
Kl. 13-13.15: Velkomst ved Mads Barbesgaard (Afrika Kontakt)

Kl. 13.15-14.15: En hurtig rundtur i TTIP – hvad er på spil?
– ”Særrettigheder til virksomheder” – penge over demokrati (Nanna Clifforth, NOAH)
– ”Ræs mod bunden med bureaukratiske midler” – pres på fødevarestandarder, miljøregler, finansregulering (Kenneth Haar, Corporate Europe Observatory)
– ”Myten om arbejdspladser” – om de officielle rapporter om vækst og beskæftigelse, og hvor meget eller lidt de egentlig lover, Dan Belusa (konsulent, tidl. Greenpeace)

Kl. 14.15-14.45: ”Hvordan kommer vi ud over rampen i Danmark?”
– inspiration til workshops

Kl. 14.45 – 15: TTIP minifilmfestival
– Vi viser en række af de bedste kampagnefilm, produceret af grupper rundt omkring i Europa. Festivallen fortsætter ind i kaffepausen for dem, der har lyst.

15-15.30: Kaffepause

15.30-17: Workshops

Vi deler os i workshops for at diskutere konkrete aktiviteter. Blandt forslagene til grupper er;

– TTIP, miljø og klima
– Folketingsvalget 2015, hvordan gør vi TTIP til et tema?
– TTIP, faglige rettigheder og arbejdsmiljø
– EU og USA vil bruge TTIP mod u-landene – hvad gør vi?
– Aktioner og underskriftindsamling
– Workshops kan også aftales på mødet.

17-18: Opsamling – tilbagemelding fra grupperne, snak om næste skridt.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!