mobilisering mod shell

Vær med Friends of the Earth sagsøger Shell

Shell står over for en historisk retssag i Holland, hvor NOAHs hollandske søsterorganisation Milieudefensie Friends of the Earth Holland sagsøger selskabet for manglende handling. Milieudefensie har meddelt, at de vil sagsøge Shell, hvis virksomheden ikke opfylder en række krav om at sætte en stopper for deres ødelæggende påvirkning af klimaet.

9. april 2018 · Kl. 12:31 Nyhed

Donald Pols, direktør for Mileidefensie, udtaler: "Shell er blandt de ti største klimaforurenere i verden. De har i over 30 år vidst, at deres forretningsmodel forårsager farlige klimaændringer, men fortsætter med at udvinde olie og gas og investerer milliarder i efterforskningen og udviklingen af nye fossile brændstoffer.”

Friends of the Earth-grupper verden over, inklusiv NOAH, støtter kampagnen og sagen mod Shell i kampen for klimaretfærdighed.

Du kan støtte sagen her

Karin Nansen, forkvinde for Friends of the Earth International siger: ”Denne sag er vigtig for mennesker overalt på kloden. Shell forårsager enorm skade verden over. Især i det Globale Syd har klimaforandringer og beskidt energi ødelæggende konsekvenser. Med denne retssag har vi en chance for at holde Shell ansvarlig”.

Milieudefensies søgsmål er en del af en voksende global bevægelse for at holde virksomheder ansvarlige for deres bidrag til farlige klimaændringer. I januar blev der lagt sag an mod byen New York mod de fem største olieselskaber, herunder Shell, hvor der blev krævet erstatning for konsekvenserne af klimaændringerne. Byerne San Francisco og Oakland samt flere andre amter i Californien gør det samme. En peruansk landmand sagsøger det tyske energiselskab RWE for sit bidrag til at gletschere smelter i nærheden af hans landsby. Milieudefensies sag er unik, fordi det er den første klimaretssag, der kræver, at et selskab, der arbejder med fossile brændstoffer, handler på klimaændringerne, i stedet for at kræve erstatning.

Denne banebrydende sag vil, hvis den vindes, kræve, at Shell overholder klimamålene og dermed begrænse Shells globale investeringer i olie og gas betydeligt.

Karin Nansen tilføjer: ”Hvis vi vinder denne sag, vil det også få store konsekvenser for andre fossile virksomheder og åbne døren for yderligere retssager mod andre klimaforurenere. Friends of the Earth International ønsker at se bindende regler for virksomheder som Shell, som ofte anser sig for at være over loven, også når det gælder klimamål.”

NOAH og Friends of the Earth arbejder derfor samtidig for FN’s traktat om virksomheder og menneskerettigheder.

 

 

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!