TTIP

Frihandelsaftaler Åben konference om TTIP og CETA

Vil handelsaftalerne undergrave miljø og demokrati? Bliv klogere når NOAH og TTIP-Netværket inviterer til åben konference om CETA og TTIP med førende eksperter og politikere. Det foregår d. 7. september på Christiansborg.

14. september 2016 · Kl. 16:32 Nyhed

Bliv klogere når NOAH og TTIP-Netværket inviterer til åben konference om CETA og TTIP Christiansborg med førende eksperter og politikere.

Tilmelding til konferencen.

CETA og TTIP vil, ifølge fortalerne, give vækst og arbejdspladser, mens kritikerne peger på, at handelsaftalerne bl.a. vil undergrave miljø- og arbejdstagerrettigheder. Denne konference tager fat på nogen af store spørgsmål om CETA og TTIP med oplæg fra førende eksperter og debat med politikere fra begge fløje. I forbindelse med debatterne vil politikerne også få mulighed for at stille spørgsmål til og blive udfordret af eksperterne.

CETA (Comprehensive Economic Partnership Agreement) er handels- og investeringsaftalen mellem EU og Canada, der forventes at skulle til afstemning i Det Europæiske Råd til efteråret og Europa-Parlamentet i slutningen af 2016 eller starten af 2017. Efterfølgende skal aftalen også til afstemning i EU medlemsstaterne, herunder Folketinget. TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) er handels- og investeringsaftalen mellem EU og USA, der stadig er under forhandling.

PROGRAM:

9.30: Velkomst, v/ Nanna Clifforth, TTIP-Netværket
9.40: CETA: Generalprøven på TTIP, v/ Maude Barlow, the Council of Canadians (på engelsk)
10.10: Spørgsmål til Maude Barlow fra Jan E. Jørgensen, MF for V, Peter Hummelgaard Thomsen, MF for S og Nikolaj Villumsen, MF for EL (på engelsk)
10.20: Hvad gør TTIP og CETA ved økonomi og demokrati? v/ Poul Nyrup Rasmussen, fhv. Statsminister
10.40: Spørgsmål til Poul Nyrup Rasmussen fra de 3 MFere
10.50: CETA, Investeringsvoldgift og Grundlovense §20, v/ Georg Lett, Advokat
11.05: Spørgsmål til Georg Lett fra de 3 MFere
11.15: Pause (kaffe og te)
11.35: Indlæg fra Jan E. Jørgensen, Peter Hummelgaard Thomsen og Nikolaj Villumsen
12.05: Paneldebat med indlæg og spørgsmål fra salen til de 6 indledere
12.55: Afslutning, Kenneth Haar, TTIP-Netværket

Ordstyrer: Steen Folke, TTIP-Netværket

TTIP-Netværket er et netværk bestående af følgende organisationer: Afrika Kontakt, Aktionsgruppen Arbejdere Akademikere, ATTAC-Danmark, Biodynamisk Forbrugersammenslutning, Corporate Europe Observatory, Det Økologiske Råd, Forebyggelses- og Patientrådet, Greenpeace, Mellemfolkeligt Samvirke, NOAH, Oplysningsforbundet May Day og UAEM, IMCC (Universities Allied for Essential Medicines).

CETA briefing aug 2016.pdf (485.52 KB)

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!