Enviva

Pensionsselskab investerer i skovødelæggelse

Støberiet, Blågårds Plads 5, København N

Vær med til at standse beskidte investeringer

Informationsmøde

PKA har planlagt at investere ikke mindre end 1,3 mia. kr. i opførelsen af et nyt biomassefyret kraftværk i England. Denne investering er alt andet end grøn og ansvarlig, selvom pensionsselskabet profilerer sig på grønne og ansvarlige investeringer.

Kraftværket skal nemlig fyre med træpiller og træflis fra USA, hvis det går som planlagt. Faktisk er der allerede indgået aftale med det amerikanske firma Enviva om levering af en mio. ton træpiller om året. Enviva er berygtet for at rydde store træområder fra skove med høj biodiversitet i Virginia og North Carolina.

Flere amerikanske og engelske organisationer arbejder på at få byggeriet af det nye kraftværk stoppet. Repræsentanter fra to af organisationerne kommer derfor til Danmark for at informere om problemerne med de biomassefyrede kraftværker og for at tale med medlemmer af folketinget og ledelsen i PKA.

Kom og hør mere om Dogwood Alliance og Biofuelwatch's besøg, og hvad vi kan gøre i Danmark for at stoppe fældningen af de amerikanske skove. De udenlandske repræsentanter vil fortælle om aktuelle planer, og bagefter planlægger vi en aktion ved PKA’s hovedkvarter, Rosenborggade 1B, der vil finde sted 23. maj klokken 16.  

Program

 • How the wood pellets destroy our forests
  Adam Macon and Rita Frost, Dogwood Alliance (US)
   
 • Can large-scale bioenergy from wood ever be sustainable?
  Almuth Ernsting, Biofuelwatch (UK)
   
 • Investments drives the unsustainable use of biomass
  Peg Putt, Markets for Change.
   
 • The use of biomass in the energy sector in Denmark
  Bente Hessellund Andersen, NOAH – Friends of the Earth Denmark

 

For mere information:

Se den korte video, Biomass is Not Green Energy, om problemets omfang.

Fjorten amerikanske organisationer rettede i fælleskab henvendelse til PKA i november 2017, deriblandt Greenpeace og ActionAid.

Kontakt Bente fra NOAH, hvis du vil vide mere.

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!