• 1. januar 2016

Spisornli.dk

Spisornli er en gratis undervisningsportal udviklet til grundskolens 4.-6. klasse om mad, miljø og klima.

Spisornli er en gratis undervisningsportal udviklet til grundskolens 4.-6. klasse om mad, miljø og klima.
  • 1. juni 2015

KØDatlas

Fakta og figurer om de dyr vi spiser.

Fakta og figurer om de dyr vi spiser.

  • 1. maj 2015

TTIP og fødevaresikkerhed - en risikabel romance

Om handelsaftalen TTIP’s indflydelse på dansk og europæisk fødevaresikkerhed.

Om handelsaftalen TTIP’s indflydelse på dansk og europæisk fødevaresikkerhed.

  • 1. april 2014

GMO - til gavn for hvem?

Dette notat undersøger realiteterne forbundet med produktionen af GM-afgrøder. Notatet skelner mellem påstande og realiteter bygget på erfaringer fra landmænd og samfund, som lever med GMO.

Dette notat undersøger realiteterne forbundet med produktionen af GM-afgrøder. Notatet skelner mellem påstande og realiteter bygget på erfaringer fra landmænd og samfund, som lever med GMO.

  • 1. marts 2014

Agroøkologi: et nyt fødevaresystem for Europa

I løbet af de seneste 50 år er vores fødevarer blevet globaliserede og kontrollen med vores mad er blevet koncentreret hos en håndfuld multinationale virksomheder. Men der findes alternativer.

I løbet af de seneste 50 år er vores fødevarer blevet globaliserede og kontrollen med vores mad er blevet koncentreret hos en håndfuld multinationale virksomheder. Men der findes alternativer.

  • 1. marts 2014

Brudte fødevarekæder

Fundamentale forandringer af landbrugs- og fødevaresystemet er nødvendige for at imødekomme en række store globale udfordringer. Vedvarende sult og voksende ulighed, underernæring og stort spild, såvel som klimaforandringer og kollaps af biodiversitet indikerer, at måden vi administrerer ressourcer og producerer mad på, ikke er god og langt fra bæredygtig.

Fundamentale forandringer af landbrugs- og fødevaresystemet er nødvendige for at imødekomme en række store globale udfordringer. Vedvarende sult og voksende ulighed, underernæring og stort spild, såvel som klimaforandringer og kollaps af biodiversitet indikerer, at måden vi administrerer ressourcer og producerer mad på, ikke er god og langt fra bæredygtig.

Tilmelding til fødevarer