dige

Haag Klimaforhandlingerne er på vej ud på et sidespor

4. oktober 2000 · Kl. 12:05 Pressemeddelelse

København, 04.oktober 2000

Målet med de kommende klimaforhandlinger i Haag 16.-24. november er, at blive enige om spillereglerne for at opfylde reduktionsmålene i Kyoto protokollen, hvor Danmark og EU har lovet de største reduktioner af drivhusgasser. Danmark spiller derfor sammen med EU en central rolle i forhandlingerne. 

De store modstandere af initiativer på området er som tidligere USA, Australien og Canada. Deres nye forhandlingsudspil er, at forsøge at få godkendt initiativer, hvor de binder kulstoffet fra luften i biomasse på jorden. De vil således have tilgodeset, at de lægger store arealer brak, hvorefter de ikke behøver at reducere deres emissioner af drivhusgasser. Med de beregningsmetoder de pågældende lande bruger, er de således i stand til at klare deres forpligtigelser under Kyoto protokollen alene med disse tiltag, fordi disse lande har meget store arealer.

NOAH, som er medarrangør af en storstilet aktion i Haag under klimaforhandlingerne mener, at de forberedende forhandlinger har taget en meget uheldig drejning. 

"USA og deres allierede har været med til at føre forhandlingerne ud på et sidespor" siger Per Nielsen fra NOAHs energigruppe. "Deres projekt har slet ikke noget med intentionerne i Kyoto protokollen at gøre. Kyoto protokollen handler om at reducere emissionen af CO2 fra afbrænding af kul, olie og naturgas. Jeg vil også gerne nævne, at atomkraft er på vej ind i forhandlingerne, fordi atomkraft fremhæves som en af de teknologier hvormed u-landene kan begrænse deres CO2 emissioner i fremtiden. Dette mener vi også er meget uheldigt. Vi kræver stadig udbygningen af atomkraft stoppet globalt. Det er ikke nogen formildende omstændighed, at atomkraftværkerne nu skyder op i u-landene.

NOAH og Friends of the Earth gennemfører i forbindelse med klimaforhandlingerne en aktion, hvor omkring 5000 aktivister sammen bygger et 1 km langt dige omkring den bygning ministrene holder møde. Diget bliver bygget af sandsække og bliver 1,5 m højt. Aktionen gennemføres 17.-19.november og alle kan være med for 800 kr. 

Yderligere informationer og tilmelding kan findes på hjemmesiderne: www./energi og www.foeeurope.org/dike, eller ved at kontakte: 

For yderligere kommentarer kontakt:

Per Nielsen, NOAH´s Energigruppe
Kim Ejlertsen, NOAH´s Energigruppe 
NOAH´s sekretariat 3536 1212

Med venlig hilsen 
NOAH´s Energigruppe

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!