A critical day on trade

Debatmøde Hvordan holder vi virksomheder ansvarlige for menneskerettighedsbrud og miljøødelæggelse?

Vi lever i en verden, hvor virksomheder har hidtil usete rettigheder. Hver dag påvirker transnationale virksomheder almindelige menneskers liv: udnyttelse af arbejdere, miljøødelæggelse, skatteunddragelse og ødelægger lokalsamfund gennem udvindingsaktiviteter. De gør dette, mens de nyder næsten fuldstændig straffrihed, fordi de har stor indflydelse på regeringer og beslutningstagere.

21. februar 2018 · Kl. 08:58 Nyhed

FN har fremsat et historisk forslag, som kan holde transnationale virksomheder og andre virksomheder ansvarlige for overtrædelser af menneskerettighederne. FN's Menneskerettighedsråd (UNHRC) har bedt regeringer arbejde for at udvikle juridisk bindende regler for transnationale virksomheder i forhold til menneskerettigheder kendt som "the UN treaty". Denne traktat kan beskytte borgere fra virksomheders brud på menneskerettighederne og holde virksomheder juridisk ansvarlige.

Men EU og medlemsstaterne er modvillige. NOAHs handelsnetværk med Afrika Kontakt, Mellemamerika Komiteen og Colombia Solidaritet afholder derfor debatmøde d. 18.3. med to internationale talere, for at sætte fokus på virksomheders lovovertrædelser, mulighederne med FN's traktat og hvordan vi kan sætte traktaten på dagsordenen i Danmark.

Se hele programmet her og tilmeld dig på info@afrika.dk senest 16. marts

Læs mere om handelsnetværket her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!