Bevar amager fælled

Folkemøde Bevar urnaturen på Amager Fælled

Vær med til debatmøde om bevarelsen af den 5.000 år gamle urnatur på Amager Fælled, som er truet på grund af By & Havns planer om byggeprojektet ”Amager Fælled Kvarter”.

30. november 2016 · Kl. 11:35 Nyhed

Amager Vest Lokaludvalg inviterer i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening København, Amager Fælleds Venner, Dansk Botanisk Forening, NOAH, Børn i Byen, Islands Brygges Lokalråd, Dansk Ornitologisk Forening-København, Sundby Lokalråd, Verdens Skove og Miljøpunkt Amager på debat i form af et folkemøde, hvor der kræves svar og handling fra politikerne fra Folketinget. 

Det stykke natur, der skal bebygges med 2200 boliger, er ikke som resten af Fælleden opfyldt jord, det er derimod mindst 5.000 år gammel vild natur og det sted i Københavns Kommune med den største biodiversitet. Området er ikke fredet som resten af Fælleden, men er omfattet af Ørestad Lov, og derfor kræver det folketingets opbakning at ændre på beslutningen. 

Program:
19.00: Velkomstsnack af Nikolaj Kirk
19.10: Velkomst & introduktion v. Amager Vest Lokaludvalgs formand Lars Rimfalk Jensen
19.20: Oplæg 1: Naturværdierne på strandengen v. lektor emeritus fra Københavns Universitet Peter Vestergaard
19.35: Oplæg 2: Debatindlæg om alternative placeringer v. arkitekt Rune Veile fra BCVA arkitekter
19.50: Oplæg 3: Finansierings alternativer v. lektor emeritus Jørgen Birk Mortensen
20.00: Debat mellem folketingspolitikerene Ida Auken (B), Søren Egge Rasmussen (Ø), Lars Aslan (S), Christian Poll (Å) og Pia Adelsten (O) og borgerne.
20:55: Afrunding af debat og tak for i aften
21:00: Mulighed for halv pris på køb af plakaten Bevar Amager Fælled lavet af HUSK MIT NAVN. Obs: der kan kun betales med mobile pay. 

Nikolaj Kirk står for en lækker grøn snack til os på aftenen, som endda er økologisk... og han gør det helt gratis! 

Tilmeldning er ikke nødvendig. Og alle er velkomne.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!