Atomkraft Atomkraftudspil må afvises

Den danske regering må reagere på atomkraftudspil fra Slovakiet, mener miljøbevægelsen NOAH.

26. maj 2004 · Kl. 22:39 Pressemeddelelse

Slovakiets regering har netop erklæret, at de ønsker at fortsætte driften af de mest risikable af landets atomkraftværker. Det var ellers en betingelse for landets optagelse i EU, at de lukker de farligste reaktorer. Landets regering vil forsøge at genåbne forhandlingerne med EU.

Danmarks regering må arbejde aktivt imod det i EU.
Slovakiets regering har tidligere forsøgt at få udsat lukningen af de usikre reaktorer i Bohunice. Desuden viser en undersøgelse af holdninger til miljøspørgsmål, som NOAH har foretaget blandt politikere i de 10 nye i EU-lande, at et flertal af landets repræsentanter i det kommende Europa-Parlament vil gå ind for fortsat brug og udbygning af atomkraft i EU. Det samme kan konkluderes om politikerne fra nabolandet Tjekkiet.
Der er altså brug for en aktiv politisk indsats imod fortsat drift af atomkraftværkerne.

”Det slovakiske udspil understreger behovet for at både den danske regering og kommende danske repræsentanter i Europa-Parlamentet i det mindste arbejder for at fastholde landene på deres løfter om lukning af de farligste atomkraftreaktorer. Faktisk bør de danske politikere – både regeringsrepræsentanterne i EU’s ministerråd og de danske medlemmer af Parlamentet arbejde for en afvikling af al støtte til atomkraft fra EU. Det kan de blandt andet gøre ved at tilslutte sig Østrigs forslag om en regeringskonference for at få revideret den atomkraftvenlige Euratom-traktat. Det har 5 andre EU-lande allerede gjort” udtaler NOAH’s talsmand på området Henning Bo Madsen.
De danske vælgere bør huske at stemme på kandidater til Parlamentet, som vil arbejde aktiv for en afvikling af atomkraften.

Flere oplysninger om holdninger til atomkraft og andre miljøspørgsmål i de nye EU-lande kan fås ved henvendelse til
Henning Bo Madsen på tlf. 97 37 37 59 eller e-mail: h-b-madsen@vip.cybercity.dk

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for at vi kan levere et stykke arbejde der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!