Institut for Evige Utopier
Institut for Evige Utopier. Foto: Annika Nilsson/NOAH

NOAHs Institut for Evige Utopier besøger SKVULP-festivalen i Holbæk

Slutter
Holbæk Havn

​​​​​​​En sanselig scenekunst-installation bestående af et pop-op telt draperet med frynser og folder af noget der nærmer sig farven af den menneskelige hjerne danner rammen for at diskutere visioner for fremtidens Europa med danske borgere.

Vandet og landbrugsjorden er det centrale og gennemstrømmende stof vi væver oplevelsen omkring. Vandet i vores kroppe, i vores øjne, og vandet udenfor os ved kysten. Og landbrugsjorden som lægger krop til den mad vi spiser.

Et overraskende samtalekøkken, CAPavan, indgår i denne begivenhed, og her serveres dialoger og tanker der kan bringe utopier for vores landbrugsjord tættere på virkeligheden.

Vi placerer os hvor vand og land mødes og hvor biodiversiteten er allerstørst - hvor EU´s Fælles Landbrugspolitik og EU´s Biodiversitetsstrategi mødes.

Til Skvulp Festival inviteres du indenfor i den lille biotop Brodmann´s Omr. 17:  det sted i det menneskelige indre hvor utopier kan anes og sanses. Stedet hvor vores verdensbilleder formes, bygges op og brydes ned i en konstant bevægelse. Vi holder sanselige dialoger om EU som utopi i kroppen og vandet i en optisk installation der kombinerer kunst og klimaaktivisme. Ambitionen at gøre publikum bedre i stand til at forestille sig positive utopier for fremtiden ved at se en forvrænget virkelighed gennem den store kuppel. Utopier kan blive – og har før vist sig at være – starten på en ny virkelighed (kvinders stemmeret er et godt eksempel). Vi kalder det sensorisk aktivisme – hvor sanselig scenekunst kan kropsliggøre de problemstillinger, vi står overfor. Før og efter besøget står NOAHs miljøaktivister parat for at diskutere utopier med publikum.

Vi besøger også Skvulp Festival med et rullende samtalekøkken om EU´s fælles landbrugspolitik: CAPavan. Et mobilt lille køkken der deler viden omkring madsuverænitet og hvad det indebærer for en frugtbar fremtid og hvordan den landbrugspolitik vi nu har påvirker både menneske, dyr og plante - kroppen.


Europa-Nævnet, Kulturstyrelsen og EU's IMCAP-program støtter os

logoer

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!