Bæredygtig mad i praksis

Slutter
Makvärket
Teglværksvej 30, 4420 Regstrup
Tilmelding

- ikke mere snak og venten på politikerne

OBS - Begrænsede pladser!

Interesserer du dig for bæredygtighed, klima, og lokalproduceret, sund mad? Og vil du vide mere om, hvad man kan helt lavpraktisk kan gøre for, at vores madforbrug bliver mere bæredygtigt og lokalt? Så er denne dag nok lige noget for dig. 

Er du træt af at politikkerne ikke gør noget ved klima- og miljøproblomerne? På dette seminar tager vi sagen i egen hånd, for at vise og inspirere til, hvordan man praktisk kan gøre noget for, at vi kan få et helt andet madsystem. Et madsystem, der sørger for sund, bæredygtig mad, der produceres lokalt og reducerer vores globale aftryk. Med andre ord “madsuverænitet”, der handler om befolkningers ret til at tage magten over maden tilbage i respekt for miljøet og lokale traditioner og vores alle sammens sundhed, og for at skabe liv på landet.

Mød mennesker, der allerede gør noget konkret i forhold til at udbrede madsuverænitet i praksis og andre deltagere mennesker, der har ønsker om potentialer i forhold til at udbrede madsuverænitet landet over. Der er mange muligheder for at gøre noget aktivt – også selvom man bor i byen eller har begrænset tid.

Sammen kan vi overkomme handlingslammelsen - sammen kan vi gøre en forskel med det samme!

Program

Vi inviterer en række dygtige, spændende mennesker, der brænder for regenerativt, lokalt jordbrug og arbejder for at demokratisere madressourcerne, så lokalbefolkningen får ret og ejerskab over dem igen. Derudover inviterer vi små, miljøbevidste producenter og forbrugere, der er interesseret i tage ansvar og trække vores madproduktion i en mere bæredygtig retning. 

På dagen vil du kort blive introduceret til det nuværende fødevare- og landbrugssystem globalt, på EU niveau og i Danmark og for hvad vi mener, at der skal til for at ændre rammerne for hvordan vi tænker på mad. Vi vil gerne inspirere til hvad man selv kan gøre, nu hvor politiske initiativer på området lader vente på sig. Hvordan kan man selv gøre noget aktivt i sit eget lokalmiljø for at støtte de lokale produktion og distribution? 

Praktisk info:

Bæredygtig mad i praksis - ikke mere snak og venten på politikerne er en heldagsbegivenhed, hvor der undervejs vil blive serveret både morgenmad, frokost og aftensmad, leveret af lokale producenter. 

Vi overholder selvfølgelig alle gældende retningslinjer ift. corona og  der er derfor også en pladsbegrænsning. 

Seneste dato for tilmelding er den 5. oktober 2020.

Om Forum for Madsuverænitet:

Forum for Madsuverænitet (FMS) står bag arrangementet og er et netværk bestående af civilsamfundsorganisationerne Global Aktion, NOAH Friends of the Earth Denmark, Frie Bønder - Levende Land, Mellemamerika Komiteen, Levende Hav, Pugad, Foreningen for skånsomt kystfiskeri og Permakulturforeningen. Netværket arbejder for udbredelse af madsuverænitet.

I Forum for Madsuverænitet mener vi, at alle mennesker har en grundlæggende ret til sund mad, der er produceret via bæredygtige metoder. Det er dog langt virkeligheden i dag. Tværtimod er mad blevet gjort til en vare (herfra fødevarer) som vi kan købe, hvis vi har penge til det. Går vi ned i vores lokale supermarked køber vi typisk produkter, der har været undervejs i dage, uger, måneder og er produceret steder, vi aldrig har været og af folk, vi aldrig kommer til at møde. Dette er en del af det industrialiserede fødevaresystem, der fremmedgør producent og forbruger, fastholder den stigende ulighed i verden og medfører en uligevægt i forhold til hvem, der har adgang til sund og nærende mad. Det må kunne gøres på en bedre måde!

Tilmelding

  • 1 Aktuelle Start
  • 2 Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 16.600 i 2020). Tusind tak!